Egoboost-tröja

se goda egenskaper hos sig själv och insikt i att alla har något att vara stolt över. Aktiviteten togs fram till alla scouters läger Vilda 2014.

Ålder: 10-12 år Upptäckarscout, 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år Utmanarscout
Upplägg: Hantverk och pyssel
Mål: Fantasi och kreativt uttryck, Relationer
Tidsåtgång: 2-3 timmar
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 pers, 16 eller fler

Genomförande

Patrullen går på aktiviteten som enhet. Det är bra om patrullen har haft någon dag på sig at lära känna varandra så att de kan ge varanda positiv feedback som är meningsfull.

Varje scout har en "tom" - T-shirt. som de med hjälp av schabloner trycker texten "Mina vänner gillar MIG, eftersom":

så får andra personer fylla på ens tröja med positiva intryck man har fått av personen tidgare under lägret eller då man känt personen.

Antingen kan scouterna själva skriva/rita på frihand. Eller så kan man ha tillverkat schabloner med ord som kan byggas ihop till meningar.

han/hon/hen/ är:

Snäll, kreativ, glad, positiv, aktiv, Idéspruta, lugn, tänkare, sprallig, eftertänksam, omtänksam, påhittig, pålitlig , osv.  osv.

Även om man inte använder schabloner kan det vara bra att ha stora ark med olika positiva ord på så att man kan få inspiration.

Om det är fint väder så torkar färgen fort om man hänger tröjorna på en torklina. Är det fuktigare ute kan man behöva torka tröjorna under tak, till exempel i ett tält eller pressenning.

Lägg en platt hajkbricka med ett ark bakplåtspapper runt innuti tröjan så får du ett platt och bra underlag, samtidigt som färgen inte läcker igenom till andra sidan. När du sedan är klar med en tröja och hänger upp den så låter du pappret vara kvar men tar ut hajkbrickan - så att den kan användas av nästa.

Material

  • engfärgade T-shirts
  • textilfärg, till exempel silk screen färg
  • ev. schablon med ord som man kan bygga ihop till meningar.
  • ev. svampar att dutta färg med eller penslar att skriva med.

Kommentarer

Rapportera fel

Eventuellt en skärmdump på felet.