Vattenledningssytem

En övning i samarbete och problemlösning från Jamboree17.

Skapad av: Jamboree17
Ålder: 12-15 år Äventyrarscout
Upplägg: Utomhus
Mål: Aktiv i gruppen, Problemlösning
Tidsåtgång: 2-3 timmar
Gruppstorlek: 1-8 pers

Genomförande

Uppgiften är att med materialet bygga ett vattenledningsystem för att transportera vatten från hink A till hink B.

Välkomna till Umojas designtävling!

 

Umoja behöver ett nytt vattenledningssystem och ni ska vara med och utveckla det. Ni kommer tillsammans med fyra andra patruller från andra kårer bygga en konstruktion som kan leda vatten 25 meter. Till ert förfogande har ni endast lite återvunna delar från det gamla vattenledningssystemet. Ni har 1,5h på er att bygga för sen sätter vattenverket på vattnet och då hoppas de att ni är färdiga.

 

Den grupp som får mest vatten över till hinken på andra sidan vinner. Det betyder att ni ska bygga en konstruktion som säkert kan transportera vattnet hela vägen.

 

Detta är en komplex konstruktion som har många möjliga lösningar. Ta 10-15 minuter och fundera på hur ni ska lösa uppgiften. Det är också viktigt att ni pratar ihop er med de andra patrullerna i ert lag så att ni har en gemensam idé hur vattnet ska färdas de 25 metrarna.

 

Varje patrull får det material ni får använda för att bygga. Behöver ni extra slanor eller sisal så får ni hämta det men annars ska det räcka med det ni fått. Ni får inte heller byta saker mellan patrullerna.

 

Material

Dunkar med vatten (vattenverk)

Rör

Hinkar

Hängrännor

Slanor

Surrningsrep

Kommentarer

Rapportera fel

Eventuellt en skärmdump på felet.