Umoja City

En aktivtet från Jamboree17 att inspireras av.

Skapad av: Jamboree17
Ålder: 12-15 år Äventyrarscout
Upplägg: Utomhus
Mål: Fantasi och kreativt uttryck, Ledarskap
Tidsåtgång: 2-3 timmar
Gruppstorlek: 1-8 pers

Genomförande

Under Jamboree17 så byggdes det en stad i miniatyr på lägerområdet, Umoja. Denna övning är Äventyrarnas instruktion för att bygga något till staden.

Välkomna till Umoja!
Här har vi en modell av vår gemensamma stad. Ibland kallar vi den för Scout City men den heter Umoja. Här bygger vi nu vår drömstad med allt vad det innebär. Ni ska nu fundera på vad som saknas och sedan bestämma er för något att bygga. Ta gärna 10-15 minuter på er och diskutera m Om ni vill så kan ni fortsätta bygga på någon annans konstruktion. Om ni inte kommer på något att bygga så kan ni titta på någon av listorna vi satt upp. Skriv gärna en liten förklaring kring den byggnad ni gjort som ni kan sätta på byggnaden.

När ni är färdiga ska ni placera era Avatarer som ni tagit med hemifrån i Scout City. Så när alla har varit här så kommer vår stad vara färdigbygg och ha flera tusen invånare i form av era Avatarer.

Under hela lägret kommer staden växa och byggas på så kom gärna tillbaka och titta på den i slutet av lägret för att se hur stort den blev. Om ni vill ha tillbaka era avatarer som ni placerat i staden så får ni hämta dem under sista dagen av lägret.

Ni kommer att få bambupinnar att bygga med och tanken är att ni ska använda surrningar för att bygga era konstruktionerna. Ni kan även få tyg om ni vill göra flaggor eller sätta upp som väggar med målade fönster på. Ni bestämmer själva. Men tänk på att vi vill att staden ska se så fin ut som möjligt. Så ta god tid på er och se till så att det blir en bra stad att bo i.

Bambupinnarna är ganska hårda därför är det lättast att såga dem med bågsvans.

Material

  • Bambupinnar
  • Verktyg
  • Avatarer

Kommentarer

Rapportera fel

Eventuellt en skärmdump på felet.