Mästerkockhajk

Testa er och scouternas kreativitet under en Mästerkockshajk.Scouterna får vara med på en hajk där maten står i fokus.

Ålder: 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år Utmanarscout, 19-25 år Roverscout
Upplägg: Hajk, Matlagning, Utomhus
Mål: Aktiv i gruppen, Fantasi och kreativt uttryck
Tidsåtgång: 30 min - 1 timme
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 pers

Genomförande

Låt patrullerna dels planera en tre rätters måltid i förväg, som de även ska handla ingredienser till. Denna måltid blir middag en kväll som kommer att bedömas av en ledarjury bestående av tre personer.

En annan måltid får de ingredienser till och så ska de skapa en rätt av det.

En annan måltid får varje patrull en liten summa ”pengar” (kan vara kulor). Sedan har ni auktion om ingredienser. De ingredienser de har råd att köpa får bli det de har att laga med.

En av mornarna gör ledarna frukost till alla och bjuder på gröt med torkade hallon, äggröra, bacon och annat lyxigt.

Priser på de olika momenten kan vara sporkar, knivar, små kryddburkar eller andra småsaker. I slutet av hajken får alla någon av Scouternas kokböcker med hajkmat.

Kommentarer

Rapportera fel

Eventuellt en skärmdump på felet.