Jorden runt på en dag

Att lära sig om andra kulturer genom maten. Väv in reflektion och diskussion i samband med måltiderna för att fördjupa förståelsen för matkultur världen över.

Ålder: 8-10 år Spårarscout, 10-12 år Upptäckarscout, 12-15 år Äventyrarscout
Upplägg: Diskussion, Matlagning, Samhällsengagemang
Mål: Aktiv i gruppen, Förståelse för omvärlden
Tidsåtgång: 30 min - 1 timme
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 pers, 16 eller fler

Genomförande

Upplev hela världen på en dag med mat från alla jordens hörn! Väv in aktiviteter emellan och i samband med måltiderna där ni diskuterar måltidsvanor världen över och varför det ser ut på det sättet. Det kan även vara kul att diskutera hur matvanor förändrats i Sverige genom historien under denna dag.

Tänk på att inte stereotypisera andra kulturer eller folkgrupper. Uppmana till diskussion och reflektion bland scouterna!

Material

Recept och ingredienser till maträtter från skilda delar av världen.

Diskussions- och reflektionsfrågor.

Kommentarer

Rapportera fel

Eventuellt en skärmdump på felet.